USA - THE BEST OF THE WEST

 15 dagers  rundreise i California, Arizona, Nevada og Utah - gjennom  USA´s fantastiske nasjonalparker,
 med  røde ørkenlandskaper,  gigantiske juv og de berømte storbyenes pulserende liv. Her er et lite utvalg
 av bilder fra dag-til-dag  -  vil du se flere bilder så kan  du  bare  klikke på denne  linken til
Bildegalleriet ,
 der finner du ca. 500 bilder fra hele den 15 dager lange turen med spennende opplevelser hver eneste dag


                                                           Dag 1 og 2  -  San Francisco
Etter en 10 timers flytur fra London ankommer vi San Francisco sent på dag 1. Neste dag blir det byrundtur .
 Det mest kjente "landemerket" for San Francisco er vel Golden Gate Bridge - et virkelig monument over stor ingeniørkunst. Byen er ikke av de største - ca. 1 mill.,  med flotte rette gater, noen veldig bratte i et kupert terreng der kabeltrikkene sleper seg oppover. Mye er stort i  USA, bl. a. rådhuset med sin berømte  "St. Peters-kuppel" - men bortsett fra i forretningskvartalet så er det lite høyhus, og flere små koselige "grender". Orgelet i en av kirkene er enormt, med over 2000 piper. Noe som også er karakteristisk er de gule skolebussene - disse finnes forøvrig over alt i USA.  San Francisco er kjent som "Byen med det store hjerte" - og som tar imot alle uansett hudfarge og stand, narkomane, arbeidsløse,  tiggere og uteliggere,  her er alle velkommen. Men allikevel - her er det kjent at det  allikevel er lite kriminalitet.   En ting  som  imponerte oss var den  vennlighet og  hjelpsomhet  som  vi  som    turister ble møtt med.  Det gamle beryktede fengselet Alcatraz ligger på en liten øy rett utenfor byen.


                                                                                                                                                   Flere bilder fra dag 1 og 2


                                 Dag 3 - Sørover langs stillehavskysten til en liten fiskerlandsby - Santa Maria
Det er ikke mye badeliv langs stillehavskysten, her er vannet kaldt året rundt - her er det ingen golfstrøm som varmer opp havet slik som i Atlanteren.    I lufta derimot er det relativt varmt hele året, og på de enorme grønsaks- og fruktplantasjene høstes det 4 ganger i året.  Vi overnattet på et lite kjempekoselig hotell i den vesle fiskerlandsbyen.


                                                                                                                                                         Flere bilder fra dag 3 


                                                                Dag 4 og 5  -  Videre sørover til Los Angeles
Et av høydepunktene på turen var selvfølgelig  Hollywood,  og  Universal  Studios.  Kombinert med en enorm fornøyelsepark ligger her de store studios der mange av de mest berømte filmer er blitt til. Vi fikk se hvordan kulisser brukesi innspillinger, og vist materiell som ble brukt i forbindelse med  innspilling av et flykrasj,  bilbrann og andre mer eller  mindre skremmende situa- sjoner.  Vi kjørte også gjennom det  berømte området  Beverly  Hills,  der de fleste store stjerner har tilbrakt en del av sitt liv. 

 


                                                                                                                                                 Flere bilder fra dag 4 og 5


                                                        Dag 6 - Vi kjører østover mot Calico og Laughlin
Etter å ha besøkt bl. a. et ultramoderne konserthus i Los Angeles setter vi kursen østover for å besøke den nedlagte sølvgruve-landsbyen Calico, der det var aktiv gruvedrift fram til begynnelsen på 1900-tallet, da sølvprisene falt dramatisk. Calico er idag en "spøkelseby" og stor turistattraksjon.  Videre østover passerer vi den vesle kafeen  "Bagdad Cafe", som var et  midtpunkt i filmen med samme navn - mange har sikkert sett den ! Og nå er vi på "Route 66"  !


                                                                                                                                                        Flere bilder fra dag 6

                                                       Dag 7 - Et av de store høydepunkter - Grand Canyon !
Nå freser vi avgårde på den berømte "Route 66" , enorme rettstrekninger i Nevadas ørken, på vei mot et av de store høyde-punktene på USA-turen, Grand Canyon. Også kalt Verdens 8. underverk - verdens største kløft med ufattelige dimensjoner, dybde  1500 m.,  bredde  7 - 30 km og lengde  3-400 km.  Uansett hvor mange reportasjer og  bilder du har sett fra Grand Canyon, først når du ser dette med egne øyne  fatter du de enorme dimensjonene.  Langs veien ligger små kafeer og besøks-sentre, og en gammel barbersjappe driver fortsatt på gamlemåten, mest som en attraksjon.  Vi er nå oppe i  2500 m.o.h., og det ligger snø langs veien.  Ravnen håper nok på at noen skal være uforsiktig på kanten !      


                                                                                                                                                       Flere bilder fra dag 7


                                                                          Dag 8 - Bryce Canyon
Vi fortsetter inn i mormonerstaten Utah, og passerer den oppdemmede sjøen Lake Powell og demningen Glen Canyon Det er mange canyons i USA, og den neste vi besøker er Bryce Canyon National Park.  Denne canyon´en er av indianerne  døpt til "Stedet hvor røde klipper står oppreist som mennesker i et gryteformet juv".  Klippene er røde og søyleformet.


                                                                                                                                                        Flere bilder fra dag 8


                                                     Dag 9 og 10 -  Tilbake til Nevada og til Las Vegas
Vi kjører gjennom Zion National Park, og krysser grensen mellom Utah og Nevada på vei til enda et høydepunkt på turen - Las Vegas, "The crazy city" midt i ørkenen, av mange betegnet som "lastens hule",  opprinnelig anlagt av mafiaen for flere ti-år siden. Det er først om kvelden at byen våkner til liv,  og uansett fordommer - en blir både imponert og begeistret over den surrealisme byen utstråler med alle sine enorme hoteller, spillekasinoer, glimmer og neonlys langs hovedgaten, "The strip". Som ellers i USA, her er alt stort, og utrolig gjennomført i stil og arkitektur.

 


                                                                                                                                                  Flere bilder fra dag 9 0g 10

                             Dag 11 og 12 - Gjennom vakre Yosemite National Park og "Death Valley" (Dødens dal)
Denne dalen med sine steile fjellsider, brusende vannfall og rike plante- og dyreliv er et yndet utfartssted i weekendene, både for rolig padling med kano og for dristige fjellklatrere.  Videre kjører vi gjennom "Death Valley" - dette er egentlig en uttørket hav- bunn, der bare saltet ligger igjen. Dalbunnen er et av de laveste punkt i verden, og ligger 86 m. under havets overflate.Her måles de høyeste temperaturer i verden - til tider over 70 grader i solen på saltsjøen. I en "oase" i landskapet er det anlagt et museum over redskaper og utstyr som ble brukt tidligere i forbindelse med utvinning av stoffet Borax som fortsatt er en viktig resurs her.


                                                                                                                                             Flere bilder fra dag 11 og 12


                                                            Dag 13 - Vi er tilbake i San Francisco
Den siste dagen er på egen hånd i San Francisco, og her er det selvfølgelig mye å se på. Vi valgte å ta en tur i den berømte red- woodskogen et lite stykke  utenfor selve byen - her finnes  kjempetrær med opp til  4 m. diameter.   På hele rundturen disse to ukene hadde vi en meget hyggelig og  flink sjåfør,  og vår meget dyktige reiseleder  Susanne gjorde turen  til en  opplevelse for resten av livet.

 

 
                                                                                                                                                       Flere bilder fra dag 13